FOTO: VI. škola animatora Osječkoga područnog bratstva Frame

Proteklog vikenda, točnije od 15. do 17. rujna održana je VI. škola animatora Osječkoga područnog bratstva Frame u Đakovu. Geslo ovoga događaja bilo je “Besplatno primiste, besplatno dajte”. Sudjelovala su gotovo sva mjesna bratstva Osječkoga područnog bratstva Frame te je ukupno bilo 60-ak mladih koji su pokazali želju za vođenjem i animiranjem bratstva.

Nakon okupljanja u popodnevnim satima, slijedile su uvodne riječi područne predsjednice Dubravke Hajek i područnog duhovnog asistenta fra Davora Filka, a potom i uvodni rad u skupinama u kojemu smo se upoznali sa braćom i sestrama koje nismo znali i zbližili sa onima koje smo poznavali od prije. Poslije rada u skupinama uslijedio je polazak na svetu misu koju je predvodio duhovni asistent Frame Vukovar fra Matija Marijić.

Nešto kasnije imali smo predavanje “Kako biti dobro drvo?” koje je održao nacionalni voditelj formacije Ivan Školka, a nakon njegovog predavanja uputili smo se u procesiji sa lučicama na euharistijsko klanjanje koje je pripremila sestra Doroteja Krešić i na kojemu su joj pomogle ostale sestre i kandidatice.

U subotu nakon jutarnje molitve uslijedilo je predavanje “Priprema, pozor, susret!” koje su predvodile područna voditeljica formacije Marija Hardi i područna predsjednica Dubravka Hajek. Po završetku njihovog predavanja imali smo rad u skupinama u kojem smo morali osmisliti način kako bi mi vodili i animirali susret. Nakon ručka i kratkog odmora, uslijedilo je još jedno predavanje pod nazivom “Lik animatora” koje je predvodila duhovna asistentica Frame Sikirevci sestra Petra Toman.

Nakon njenog predavanja i rada u skupinama uslijedio je plenum na kojemu je svaka skupina prikazala po jedan skeč. Poslije puno zanimljivih skečeva uputili smo se na krunicu i svetu misu koju je predvodio područni duhovni asistent fra Davor Filko. Nešto kasnije gledali smo film “Slučaj o Kristu” koji je mnogima bio iznimno zanimljiv.

U nedelju smo bili na jutarnjoj svetoj misi u đakovačkoj katedrali, a nakon Mise uputili smo se u zajedničke prostorije na završne podjele diploma svim sudionicima ovogodišnje škole animatora te zahvalnica svima onima koji su pomogli u organizaciji ovog predivnog događaja zbog kojega je cijelo naše područje bogatije za 60-ak animatora.

Nadamo se da ćemo stečeno znanje moći prenijeti u svoja mjesna bratstva te da ćemo mnoge dobivene ideje provesti u djelo.

Filip Hranić, Frama Osijek-Jug II

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmedia%2Fset%2F%3Fset%3Da.2049384218623514.1073741841.1816286505266621%26type%3D3&width=622&show_text=true&height=772&appId

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s