Ovaj vikend počinje Hod Frame: “Darovima Nebeskim, vratima Nebeskim”

Ovaj vikend započinje Hod Franjevačke mladeži, godišnji susret framaša koje ovo ljeto u Hrvatskom nacionalnom bratstvu Frame organiziraju Zagrebačko, Osječko te Primorsko-istarsko područno bratstvo.

Hod Frame sastoji se od pješačenja na unaprijed zadanoj ruti kroz Hrvatsku, prilikom čega framaši bolje upoznaju franjevaštvo i određene teme, bolje se upoznaju kroz radove u skupinama, slave svete mise te mole, pjevaju i slave Boga kroz zajedništvo.

Po završetku prvog dijela Hoda područja autobusima putuju prema Italiji i značajnim mjestima gdje je živio i hodio naš serafski otac Franjo. Neizostavne su točke grad Asiz, crkva Svetog Damjana, Greccio, Fonte Colombo, La Verna… Sve završava proslavom blagdana Porcijunkule 2. kolovoza u crkvi Svete Marije Anđeoske u blizini Asiza, gdje framaši dobivaju milost potpunog oprosta te slave sa stotinama drugih hodočasnika i članova franjevačkog reda iz cijelog svijeta.

Ovaj se Hod održava pod geslom “Darovima Nebeskim, vratima Nebeskim”, a svi polaznici imat će priliku bolje se upoznati sa sedam darova Duha Svetoga kroz prigodne kateheze i radove u skupinama.

Zagrebačko područno bratstvo hodit će rutom od Virovitice do Bjelovara, a ukupno je prijavljeno 107 ljudi. Za ovu priliku snimljena je i himna XXIII. Hoda Frame pod nazivom “Daruj sebe” koju je napisala i izvela Ivana Hrkać iz Frame Zagreb-Dubrava. Hod traje od 23. srpnja do 3. kolovoza.

Prvi će na Hod 22. srpnja krenuti 20 framaša iz Primorsko-istarskog područnog bratstva. Njihova je ruta Čabar – Mrkopalj, a susret im također završava 3. kolovoza. Nešto kasnije, od 25. srpnja do 5. kolovoza Hod će imati 78 ljudi iz Osječkoga područnog bratstva na ruti Stari Jankovci – Beli Manastir.

Frama Bosna Srebrena iz susjedne nam Bosne i Hercegovine za put u Asiz spremat će se Hodom od Brestovskog do Jajca koji također traje od 25. srpnja do 5. kolovoza.

Svim polaznicima Hoda želimo obilje blagoslova i ustrajnosti na njihovu putu, a vas pozivamo da pratite našu Facebook-stranicu i portal jer ćemo svakodnevno donositi dojmove framaša s lica mjesta. Koristite hashtag:

#HodFrame2017

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s