FOTO: Prvi područni susret Frame i OFS-a Osječkoga područnog bratstva

Samo jedno jutro nakon jake kiše popraćene grmljavinom, osvanulo je sunce i obasjalo cijeli Vukovar. Imali smo pravu priliku iskoristiti vrijeme i mjesto te su se članovi mjesnih bratstava Osječkoga područnog bratstva Frame i članovi mjesnih bratstava Osječkog područnog bratstva OFS-a okupili na povijesnom događaju. Naime, 24. lipnja održan je prvi zajednički susret navedenih članova na kojemu je bilo poprilično zanimljivo.

Naš susret započeli smo okupljanjem u samostanskom dvorištu crkve sv. Filipa i Jakova u Vukovaru te se uputili u dvoranu sv. Bone gdje smo proveli prvi dio susreta. Nakon molitve časoslova popraćene pjesmama koje su se orile cijelom dvoranom, domaćin, fra Mario Zubak, pozdravio je sve prisutne i izrazio je zahvalnost i sreću jer smo se okupili baš u Vukovaru na dan kada se u župi mnogo toga slavilo i obilježavalo.

Predsjednica OPB-a Frame Dubravka Hajek također je istaknula kako je radosna i zahvalna zbog svakoga člana koji je odlučio sudjelovati na tome susretu. Zahvale i nadu da ćemo nastaviti sa zajedničkim susretima na područnoj razini izrazila je i područna ministra OFS-a, s. Maja Janc.

Susret smo nastavili predavanjima u istoj dvorani. Potpredsjednica OPB-a Frame Vesna Pavlović predstavila je Framu članovima OFS-a i produbila znanje prisutnih framaša kroz prezentaciju prepunu fotografija koje zaista govore više od tisuću riječi.

B. Marko Kapular, područni bratski animator, objašnjavao je koja je uloga svakog člana OFS-a te kako bi se trebala ojačati veza OFS-a i Frame, a kroz primjer iz svoga života povukao je paralele između nekih mjesnih bratstava Frame te između OFS-a i Frame.

Poslije predavanja uputili smo se u crkvu gdje smo prisustvovali Euharistiji kao vrhuncu našega okupljanja koju je župni mješoviti zbor sv. Cecilije uveličao svojim pjesmama. Nakon Svete Mise u kojoj smo proslavili svetoga Bonu, svetoga Ivana Krstitelja i Bezgrešno Srce Marijino pošli smo na ručak i okrjepu, a kad smo se zasitili, zaigrali smo zanimljive igre. U parovima smo sa OFS-ovcima pokušali zajednički riješiti zabavne zadatke. Tako smo se više upoznavali.

Skupa smo se radovali toga sunčanog dana, a željeli bismo i dalje nastaviti graditi bratske odnose s našom franjevačkom obitelji i veselimo se ponovnom susretu.

Ivana Nikolić, Frama Sikirevci
Vesna Pavlović, Frama Vukovar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s