FOTO/VIDEO: Obećanja Frame Klanjec

U malenom zagorskom gradu Klanjcu i ove je godine dvadesetero framaša izreklo svoje “Evo me” i obnovilo svoja krsna obećanja. Obećali su da će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu živeći po uzoru na svetog Franju. Iako u manjem broju nego prošle godine, imali su isti žar u srcima i osmijeh na licima.

Pripreme za taj poseban dan počele su već sredinom svibnja. U petak, 16. lipnja, fra Filip Pušić iz Molva održao nam je duhovnu obnovu u kojoj smo razmatrali naše geslo obećanja: “S Bogom svojim preskačem zidine” (Ps 18, 30).

Imali smo klanjanje koje smo animirali pjesmama, katehezu te, na kraju, priliku za svetu ispovijed. Razgovarali smo o zidinama u našim životima – o onima koje mi sami gradimo i onima koje moramo preskočiti te na kraju zaključili da naše zidine možemo preskočiti samo uz Božju pomoć.

U nedjelju, 24. lipnja napokon je stigao taj poseban dan. Misno slavlje započeli smo procesijom te zazvali Duha Svetoga pjesmom “Duše Sveti, dobrodošao”. Svetu misu predvodio je fra Davor Filko, donedavni mladomisnik iz Klanjca te sadašnji duhovni asistent Frame Jug II iz Osijeka. Sa sobom je u Klanjec doveo dvadesetak framaša koje smo s veseljem ugostili i primili. Njegova nas je propovijed ohrabrila i potaknula u življenju naših obećanja.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F329785477228213%2Fvideos%2F497867130420046%2F%3FpermPage%3D1&width=622&show_text=false&appId=91530572010&height=350

U animiranju mise pomogla nam je zajednica mladih župe Sv. Nikole biskupa iz Krapine. Duboko smo im zahvalni na pomoći jer su naše misno slavlje učinili još posebnijim. Nakon samog obreda obećanja crkvom se orila pjesma “Krist na žalu”, odnosno stihovi “Tvoje usne moje rekoše ime” što nas je posebno dirnulo. Na kraju Euharistije slijedilo je potpisivanje uz koje smo veselo pjevali “Slavu Tvog imena vikat ću sa krovova”, spremni za nadolazeću godinu dana u kojoj ćemo slaviti i hvaliti Gospodina, ne srameći se onoga što smo obećali.

Nakon svete mise svi su uzvanici bili pozvani na prigodni program i zakusku u dvorište samostana. Za naše goste pripremili smo dva videa – jedan duhovne, a drugi zabavne tematike. Naše slavlje uveličali su župljani, naše obitelji te framaši iz Kloštar Ivanića, Koprivnice, zagrebački framaši iz Frame Leopold Bogdan Mandić, Majka Božja Lurdska, Sesvetska Sopnica, Sveti Duh, Sveti Mihael, Varaždin, Siget, Kozari Bok te Jug II iz Osijeka.

Druženje je, uz pjesmu i ples, potrajalo do kasnih večernjih sati. U pripremama za naša obećanja pomagao nam je naš duhovni asistent fra Franjo Jesenović koji nam je na kraju misnog slavlja uputio ohrabrujuće riječi te smo mu na tome zahvalni. Zahvaljujemo se svima koji su došli proslaviti naša obećanja s nama te se nadamo da ćemo se vidjeti sljedeće godine u još većem broju.

Kroz sljedeća dva tjedna očekuju nas primanja petero framaša zbog čega smo jako ponosni i odabir novog vijeća koje će nas voditi kroz godinu dana. Preporučamo vam se u molitve!

Klara Horvatek, Frama Klanjec

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmedia%2Fset%2F%3Fset%3Da.639133489626742.1073741838.329785477228213%26type%3D1%26l%3Dbc4494b692&width=622&show_text=true&appId=91530572010&height=737

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s