FOTO: Primanja i obećanja Frame Kloštar Ivanić

U subotu, 17. lipnja održana su obećanja i primanja Frame Kloštar Ivanić tijekom mise u 19 sati koju je predvodio naš duhovni asistent fra Smiljan Berišić.

Našu radost i slavlje uvećali su framaši iz Beča, Virovitice, Rijeke, zagrebački framaši iz Kozari Boka, Sesvetske Sopnice i Leopolda Bogdana Mandića te naše obitelji i prijatelji. Svetu misu pjesmom je uljepšao zbor mladih “Božje djelo”, a naše Lucija i Marija ukulelama su još više upotpunile dojam.

Primanja u bratstvo održala su se u 18 sati u župnoj dvorani te je u bratstvo primljeno sedmero framaša. Prva obećanja dale su tri framašice, uključujući i mene, a obećanja je obnovilo sedmero framaša.

Poslije mise u župnoj je dvorani održano prigodno druženje, okrjepa te program koji smo pripremili za sve goste. Uz gitare, violinu i pjesmu druženje je bilo još zabavnije te je trajalo do kasno u noć.

Za obećanja smo se pripremali tako da smo svaku subotu išli na susrete Frame koje je predvodio naš duhovni asistent. Teme susreta bile su vezane uz svetog Franju te smo saznali nešto više o omiljenom nam svecu. Kako se približavao ovaj veliki događaj, započeli smo s probama zbora i smišljanjem programa. S obzirom na to da je sve ispalo odlično, dokazali smo kako se svaki trud isplati.

Mi obećanici obećali smo da ćemo se truditi kroz godinu dana živjeti Evanđelje po uzoru na svetog Franju. Za mene je velik događaj što sam dala svoja prva obećanja Kristu te sam zadovoljna svojim duhovnim odabirom jer mi se Frama uistinu sviđa. Želim nasljedovati Krista i pokazati svijetu što znači biti Framaš. Pitate se kako to postići? Jednostavno je: make a change!

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmedia%2Fset%2F%3Fset%3Da.1455213484517503.1073741851.848281518544039%26type%3D3&width=622&show_text=true&height=831&appId

Sara Botinčan, Frama Kloštar Ivanić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s