FOTO: Primanja i obećanja Frame Osijek-Tvrđa

Dana 27. svibnja visoko na nebu zasjalo je sunce nad našom baroknom Tvrđom i ugrijalo zidine samog ponosa grada Osijeka. Mirno jutro za neke, rekli bi, ali unutar zidina Tvrđe, u Franjevačkom samostanu, mi mladi Frame Osijek-Tvrđa naveliko smo bili u pripremama za poseban događaj na našem putu prema Kristu, a i u samom nasljedovanju sv. Franje.

Naš je dan započeo s mislima na geslo koji smo izabrali za ovakav dan: “Zahvalan sam Onome koji mi dade snagu” (1 Tim 1, 12).

U jutarnjim satima, okupljeni i svi zajedno srcima primili smo još jednu osobu u naše bratsvo. Svečani obred primanja imala je jedna osoba i time nas znatno obogatila. Svojim obećanjem i ustrajnošću uz Božju pomoć, a i uz pomoć ostalih framaša vjerujemo da će nagodinu izreći i ona svoje “Evo me”.

Za ovaj poseban dan, osim na susretima, pripremali smo se i pomoću duhovne obnove koja se održala u Cerniku, vikend prije.

Sve naše ludosti, nestašluk, korake, padove i uspone na ovom putu, budnim okom pratio je naš duhovni asistent, fra Marijan Matijaško. Vrlo smo mu zahvalni za sve savjete i svu potporu na ovom putu. Zajedno s nama, u večernjim satima, prisustvovao je najvažnijem događaju u životu mladog framaša.

Misno slavlje započelo je u 18 sati, a predvodio ga je fra Mario Zubak. U propovijedi nas je podsjetio da, baš kako samo geslo kaže, trebamo biti zahvalni Onome koji se za nas i naše slabosti nesebično predao nemilosrdnim potezima čovječanstva.

Uz potporu naših obitelji, ostalih framaša iz drugih dijelova našeg bratstva i njihovih duhovnih asistenata, uz potporu OFS-ovaca te ostalih župljana, svoje “Evo me” izreklo je osmero framaša. Obećali su radosno, s upornošću, velikom hrabrošću i pozitivnom ludošću koju je imao i sveti Franjo, svim srcem i dušom nasljedovati svog Spasitelja. Ići koracima kroz uska vrata, uzdignute glave i pomalo ponosno nositi svoj križ, na glas i prema svima pokazivati da su svoje srce predali Jednome.

Obećali su da će u svakome današnjem “gubavcu”, siromahu, bratu, sestri, prijatelju ili neprijatelju prepoznati odsjaj Onoga kome su na ovaj dan rekli “Da, evo me. Sada predajem sebe Tebi i sve što želim jest slijediti Tebe”.

Misno slavlje završilo je plesom i pjesmom koja se nastavila u dvorištu samostana uz zakusku do kasnih večernjih sati.

Mia Miranda Hancock, Frama Osijek-Tvrđa

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s