FOTO: Područno hodočašće Franjevačkoga svjetovnog reda i Frame

U subotu, 27. svibnja primili smo Božji dar da možemo sudjelovati na marijanskom hodočašću Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži Zagrebačkoga područnog bratstva.

Hodočastili smo u marijansko svetište Gora, u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije te u Hrvatski Čuntić, u divnu crkvu posvećenu svecu cijeloga svijeta – svetom Antunu Padovanskom.

Geslo hodočašća bilo je: “S Marijom upoznajmo svoje područje – produbimo svoje zajedništvo!”.

U subotnje jutro uputili smo se autobusima prema marijanskom svetištu Gora gdje se održao prvi dio našega zajedničkog hodočašća. Nakon što nas je područni ministar, gospodin Zdenko Vijevac, upoznao s poviješću lijepe Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, molili smo franjevačku svetu krunicu te se uputili prema crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću.

Tamo smo bili srdačno dočekani te smo nakon sakramenta pomirenja prisustvovali na središnjem euharistijskom slavlju. Svetu misu, koja se održala u 11:30, predvodio je fra Tomislav Glavnik, duhovnik Franjevačkoga svjetovnog reda na zagrebačkom Svetom Duhu, također u crkvi Svetog Antuna Padovanskog.

Potom je slijedio ručak, a nakon ručka bio je organiziran program u crkvi Svetog Antuna Padovanskog gdje su nam framaši kratkim dramskim izvedbama prikazali kako izgledaju njihovi framaški životi. Framašima hvala od srca na radosti, smijehu i vedrini koju su unijeli u naše živote.

Nakon toga je uslijedilo predstavljanje svih 20 prisutnih bratstava, a za vrijeme predstavljanja pridružio nam se i sisački biskup, mons. Vlado Košić, koji je zavjetovni brat Franjevačkoga svjetovnog reda u mjesnom bratstvu u Hrvatskom Čuntiću. Biskup Franjo Košić uputio nam je nekoliko riječi te je naglasio važnost molitve jednih za druge, a nakon toga svi smo zajedno izmolili molitvu večernje iz Časoslova.

Nakon blagoslova uputili smo se natrag svojim domovima, srca punog zahvalnosti na divno provedenom danu. Zahvalni smo trojedinom Bogu Ocu, Sinu i Duhu Svetomu, Majci Božjoj i našoj, Kraljici Mira – Gospi Međugorskoj, Majci Milosti na Trsatu, Majci Božjoj Bistričkoj, svetom Antunu Padovanskom na darovanoj milosti i daru ljubavi, prijateljstva i zajedništva.

Zahvalni smo fra Tomislavu Glavniku na produhovljenim i divnim riječima ljubavi, vjere, mira, utjehe, nade, prijateljstva i zajedništva. Zahvalni smo domaćinima na velikodušnosti i srdačnosti kojom su nas ugostili. Na svetoj misi sudjelovao je i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović koji je donirao sredstva za ručak te smo mu zahvalni na velikodušnosti.

Ivana Josipović, OFS/Frama Siget

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s