FOTO/VIDEO: Obećanja Frame Zagreb-Kaptol

Pripreme za obećanja bile su pune iščekivanja i još veće čežnje za mojim predanjem Bogu; da mu služim u bratstvu Franjevačke mladeži, ali i izvan bratstva, da živim evanđeoskim životom, da se odazovem na svaki poziv dobra, da u svakom poniznom i siromašnom prepoznam lice Krista patnika i da svu snagu za to crpim iz Euharistije.

U nedjelju, 21. svibnja u Samostanskoj crkvi sv. Franje Asiškog na Kaptolu imala sam priliku prvi put pred Bogom i s mojom braćom izgovoriti: “Evo me”. Nas dvadeset i dvoje braće (od kojih je troje prvoobećanika) obećalo je da će kroz godinu dana živjeti Evanđelje po uzoru na svetog Franju u bratstvu Franjevačke mladeži te smo obnovili svoja krsna obećanja.

Sve što stoji u samom obredniku za obećanja, sve riječi koje sam izgovorila pred Bogom, bratstvom i Crkvom želim živjeti i na taj način što bolje odgovoriti na Božju ljubav. Na Frami sam naučila dosta o tome što znači biti svjedok svoje vjere, vjere u Isusa Krista te, poput Njega, nositi svoje križeve i pratiti Ga živeći po Njegovoj Riječi.

Naučila sam donositi Ga gdje god se nalazila, bez obzira na okolnosti, čak i ako nas drugi zamrze jer i sam Isus kaže: “Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije vas” (Iv 15,18), a uz to je nadodao: “Ali tko ustraje bit će spašen” (Mt 24, 13).

Zbog svih tih razloga dala sam obećanja. Želim nastaviti spoznavati Boga, sebe, učiti se i rasti. U zadnjih tjedan dana prije obećanja uhvatio me mali strah oko toga hoću li ja moći ispuniti ono što ću obećati. Kroz duhovnu obnovu koju smo imali kao Frama, kroz sve pripreme za obećanja i sve probe, kroz iščitavanja riječi koje ću izgovoriti i molitvu prisjetila sam se da nisam savršena i da možda neću uvijek obdržavati ono obećano jer sam slaba i grešna. Samo sam čovjek, ali tu je Božja milost i Njegova desnica će me podići kada padnem.

Nadam se da ću Božjom milošću ustrajati u danim obećanjima prema Bogu, ali i prema samom bratstvu Franjevačke mladeži dolazeći na susrete i  odazivajući se na razne akcije koje Frama obavlja te tako dobivati iskustvo apostolata za daljnji život.

Na kraju bih htjela zahvaliti svima koji su se trudili da nam uveličaju ovo veliko slavlje i s nama podijele tu veliku radost.

Daniela Tonka Kunst, Frama Zagreb-Kaptol

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s