FOTO/VIDEO: Obećanja Frame Požega

U subotu, 13. svibnja održana su obećanja Frame Požega. Pod misom koju je predvodio područni duhovni asistent fra Davor Filko i kojoj su prisustvovali i drugi duhovni asistenti Osječkog područnog bratstva Frame, svoje “Evo me” izreklo je 11 framaša i obećalo svoju mladost posvetiti Bogu i bližnjima u bratstvu.

Fra Davor je u propovijedi posebno naglasio rečenicu iz Evanđelja da je Isus jedini “put, istina i život”, a da su sve druge istine koje nam nudi ovaj svijet lažne i žele nas odvojiti od prave istine. On je jedini put kojim mi framaši i ostali vjernici trebamo ići. Misu je animirao naš framaški zbor te je s pjesmom i zaključio euharistijsko slavlje. Poslije mise smo se uputili u veliku samostansku dvoranu na druženje.

Geslo koje nismo slučajno odabrali za naša obećanja je “Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist” (Gal 2,20) jer to je ono što nastojimo i ostvariti u svome životu. Kada Isusa stavimo u središte svog života, u nama se događa preobražaj te postajemo svjetlo drugim ljudima i usmjeravamo ih prema Bogu. Sve smo to pokušali prikazati u skeču koji je uslijedio nakon okrjepe. No to nije bio kraj. Slavlje smo nastavili uz pjesmu, druženje i ples i bilo je jako veselo.

Ovim putem zahvaljujemo i svim gostima koji su došli i uveličali ovaj događaj. Za nas obećanike ovo je tek početak i čeka nas još puno, puno posla jer “Žetva je velika…” te se preporučujemo u vaše molitve.

Samo dan nakon obećanja imali smo izbore za vijeće koje će voditi naše mjesno bratstvo sljedeću godinu. Izabrani su:

– Ivan Fićković – predsjednik;
– Iva Peić – potpredsjednica;
– Kristina Peić – voditeljica formacije;
– Ivan Samardžić – tajnik;
– Marko Šarčević – blagajnik.

Mir i dobro!

Kristina Peić, Frama Požega

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmedia%2Fset%2F%3Fset%3Da.794704790694424.1073741832.548622465302659%26type%3D3&width=622&show_text=true&height=705&appId

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s