VIDEO: Obećanja Frame Đakovo

Obećanja su važan dan za svako bratstvo, pa tako i za naše. Taj poseban dan, koji se događa samo jednom godišnje, proslavili smo 6. svibnja kada je 29 naših framaša obnovilo svoja krsna obećanja i prepustilo se putu do Krista kojim nas vodi sveti Franjo. Ovogodišnja obećanja obilježilo je 11 framaša koji su obećanja davali po prvi put i 18 koji su ih obnavljali na svetoj misi u samostanskoj crkvi koju je predvodio područni duhovni asistent, fra Davor Filko.

Za obećanja smo se puno pripremali kako bi sve bilo lijepo našim gostima, ali da i mi budemo zadovoljni. Na kraju svete mise otpjevali smo pjesmu o talentima koja je nastala na nedavnom susretu i kojom smo htjeli pokazati koliko je Gospodin blagoslovio naše bratstvo raznim talentima.

Program se iz samostanske crkve prebacio na dvoranu Florentini gdje su se naši gosti počastili kolačima, kiflicama, tortama i drugim slasticama. Jako nam je drago što je došlo toliko framaša, roditelja i prijatelja koji nas podržavaju i što su na ovako važan dan bili s nama. Framaši su na pozornici pokazali ono što su dugo uvježbavali – skeč.

Svatko od nas često pokušava popraviti sam sebe i u tim pokušajima pada, nailazi na neprijatelja i gubi ono što je najdragocjenije – svoje srce. Unatoč tomu, uvijek Netko stoji iza nas i čeka da Mu se vratimo. On je taj koji sastavlja dijelove našeg srca i daruje nam novi život i nadu.

Nakon skeča, održalo se malo natjecanje. Mladi su bili natjecateljskog duha, a igre su bile zanimljive i prilagođene svim uzrastima. Igralo se sve – od limba do biljara, a nakon igara na red su došli i ples, pjesma i slavljenje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s