FOTO: XXIV. skupština Zagrebačkoga područnog bratstva

Predstavnici najbrojnijega područnog bratstva Frame u Hrvatskoj – Zagrebačkog – sastali su se na prvoj ovogodišnjoj, ukupno XXIV. skupštini u samostanu Bezgrešnog Začeća BDM u zagrebačkoj Dubravi u petak, 10. te subotu, 11. ožujka. Područno je vijeće, zajedno s predstavnicima 23 mjesna bratstva, kroz dva dana analiziralo razdoblje od protekle skupštine te predstavilo planove za nadolazeće razdoblje.

Najvažnija odluka skupštine promjena je termina Hoda Frame. Ove će se godine tako, na unaprijed definiranoj ruti Virovitica – Bjelovar – Asiz za Zagrebačko područje, održati od 23. srpnja do 3. kolovoza. Framaši će tako ponovno imati priliku sudjelovati na središnjoj proslavi Gospe od Anđela ispred Porcijunkule na sam blagdan 2. kolovoza.

Skupština je potvrdila novi dokument kojim se propisuje prelazak framaša (simpatizera, primljenika i obećanika) u drugo mjesno bratstvo te proceduru koja se pritom mora poštovati, a članovi područnog vijeća upućivali su framaše na određene stvari koje smatraju bitnima za duhovnu izgradnju mjesnih bratstava i Frame u cjelini.

Područno vijeće osvrnulo se i na predstojeći Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru te najavilo druge događaje poput molitvenog susreta Frame u Zagrebu (Zagreb-Ksaver, 1. travnja), hodočašća OFS-a i Frame (Čuntić, 27. svibnja), X. nacionalnog seminara za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima (Varaždin, 21.-25. kolovoza), XII. duhovni kapitul (Klanjec, 22.-24. rujna), područnog susreta OFS-a i Frame (Zagreb-LBM, 13. listopada) te XV. redovnu i VIII. izbornu skupštinu (Zagreb-Kaptol, 3.-4. studenog).

Bila je to, dakako, prilika i za međusobni susret i razmjenu iskustava mjesnih vijećnika kroz rad u skupinama, ali i za duhovnu izgradnju kroz nagovore mjesnih, područnih i nacionalnih duhovnih asistenata fra Sandra Tomaševića, fra Josipa Župana, fra Filipa Đurđevića i fra Mije Šarčevića. Obogaćeni novim saznanjima, nastavljamo služiti svojim mjesnim bratstvima i radujemo se novim susretima!

Josip Tolić, OFS/Frama Sesvetska Sopnica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s