FOTO: “Hvala Ti što stvoren sam tako čudesno!”

“Hvala Ti što stvoren sam tako čudesno” geslo je VI. nacionalnog seminara za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame Bosne i Hercegovine održanog od 3. do 5. ožujka u Visokom. Seminar je okupio stotinjak framaša iz cijele Bosne i Hercegovine, a među njima našli smo se mi, troje framaša iz Hrvatske. Nismo znali što očekivati i koliko se princip rada susjedne nam države razlikuje od našeg.

Program je počeo molitvenim dijelom, zatim uvodnim pozdravima i podjelom po skupinama. Prvo predavanje na temu gesla susreta održao je fra Miro Relota, gvardijan samostana u Fojnici. Svojim riječima potaknuo je sve na razmišljanje i otvaranje srca za ono što nas je čekalo tijekom seminara. Predavanje Ive Maros, područne voditeljice formacije Bosne Srebrene, kroz priču Malog Princa vratilo nas je počecima i temeljima formiranja svog puta poziva. Podsjetila nas je kako je to biti na startu i ići prema cilju kad te sa strane bodre tvoji navijači, stariji framaši. Rad u skupinama koji je uslijedio imao je savjetodavnu svrhu. Razgovarali smo o problemima u svom bratstvu, prihvaćali i dijelili savjete drugima.

Predavanje na temu “Formacija – važnost, metode, kriteriji i problemi” održala je Kristina Primorac, područna voditeljica formacije Frame Hercegovina. Govorila je o važnosti i metodama formiranja, ali i problemima i akciji koju treba poduzeti da bi se ti problemi riješili.


Nakon svete mise koju je predvodio fra Antonio Šakota, nacionalni duhovni asistent, uslijedila je zabavna večer koja nas je sve opustila i pokazala da framaši znaju što je radost i da su eksperti u tom području. Završila je meditacijom koja nas je pripremila za miran počinak.

Katarina Mikulić, predstavnica Frame Hercegovina u OFS-u, u predavanju “Predrasude i odnosi koji nas grade” na odličan je način govorila kako voljeti nekoga tko nam se ne sviđa povezujući primjere iz života sa Svetim Pismom. Kako to inače biva, zadnje riječi ostavile su nas bez teksta te nije manjkalo emocija.

Vikend pun smijeha, radosti, suza, darežljivosti i nesebičnosti ostat će nam svima u dugom sjećanju. Iako smo framaši Hrvatskoga nacionalnog bratstva, Dijana, Dominik i ja ni u jednom se trenutku nismo osjećali kao da smo stranci, kao da ne pripadamo tamo. Prihvatili su nas kao svoje i pokazali nam kako framaši u Bosni i Hercegovini ljube svoju braću.

Hvala im što su tako posebni, a Njemu hvala što ih je stvorio tako čudesne.

Marijana Mijatović, Frama Zagreb-Majka Božja Lurdska, nacionalna potpredsjednica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s