FOTO/VIDEO: Obećanja Frame Zagreb-Dubrava

Moglo bi se mnogo toga reći i opisati za svaka obećanja, ali ipak najposebnija su ona obećanja koja daješ upravo ti, svjesno i samovoljno, bez ikakve prisile, samo iz čiste ljubavi prema Bogu, ljudima, pa tako i iz ljubavi prema sebi. Davanjem obećanja doživljavamo rast kojemu se nikad ne nazire kraj, baš kao i Božjoj ljubavi koju primamo kroz taj isti čin. To je najvrjedniji dar koji nam ovaj framaški put može dati jer upravo tako obogaćujemo sebe i svoj odnos s Bogom.

Naravno, za tako vrijedan događaj treba se dobro pripremiti. Moje se bratstvo za to pobrinulo različitim susretima te tradicionalnim cjelonoćnim susretom, pa smo tako svi skupa cijelu noć proveli u skrušenoj molitvi i meditaciji i na taj način došli korak bliže Gospodinu. Iskustva koja se tada steknu, događaji koji se dožive, riječi koje se izreknu i čuju tu su s razlogom – da nas obogate i ohrabre.

Svaki osmijeh koji je upućen, svaki korak koji je napravljen, svako dobro djelo koje je učinjeno, svako novo poznanstvo koje je sklopljeno jasan je znak Božje prisutnosti među nama. Sve je počelo od toga, pa tako i Franjino preobraćenje i život s Bogom, zato bismo trebali znati da su obećanja nešto posebno što se ni u kojem slučaju ne smije podcjenjivati, upravo jer se temelje na Božjem djelovanju. Istina je da život u vjeri može često biti težak, ali upravo to bi nam trebalo davati snagu da se usudimo sve svoje postojanje uputiti Njemu na volju. Obnovom svojih krsnih obećanja to ispunjavamo u svakome smislu.

Ovogodišnja obećanja, koja su se održala 19. veljače, doživjela sam vrlo posebno, iako se na prvu možda i nije činilo tako. Sa sigurnošću mogu reći da me je ovaj događaj oplemenio i pomogao da shvatim koliko me Gospodin ljubi i koliko me učinio boljom osobom samim time što mi je podario ovo bratstvo i mogućnost da budem dio nečega velikog. Upravo bih se zato, u ime cijelog bratstva u Dubravi, htjela zahvaliti svima koji su došli poduprijeti nas i što su svojim dolaskom uveličali naše slavlje.

Posebna zahvala ide Frami Mostar te Frami Humac koji su prevalili više stotina kilometara samo kako bi bili dio ovog događaja. Naravno, sve to ne bi bilo kako treba da naš duhovni asistent fra Josip Serđo Ćavar nije bio uz nas. Drago mi je što mogu reći da nam je iznimno pomogao u cijeloj pripremi za obećanja, da je od početka ove framaške godine intenzivno radio s cijelim bratstvom te da je svojim radom pomogao da uistinu osjetimo Božju prisutnost. Tim putem svaki pojedinac doista je mogao doći do čistog srca i s ponosom braniti geslo ovogodišnjih obećanja: “Gospodine, čisto srce nam daj!”.

Jelena Katarina Milićević, Frama Zagreb- Dubrava

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fframa.dubrava%2Fposts%2F1301222046590453&width=622&show_text=true&appId=91530572010&height=734

https://www.facebook.com/plugins/comment_embed.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fframa.dubrava%2Fposts%2F1299357823443542%3Fcomment_id%3D1299881753391149&width=622&include_parent=true&height=116&appId

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s