FOTO/VIDEO: Obećanja Frame Otok

I ove je godine Frama Otok imala obećanja. Taj poseban dan za nas framaše bio je 4. veljače kada je obećanja dalo desetero framaša, od kojih troje po prvi put.

Naša je župa bila sretna što je mogla primiti tolike goste. Došle su nam Frame iz Privlake, Bošnjaka, Županje, Vukovara, Osijeka, Našica, Belišća, Sikirevaca, Zagreba, Tuzle, pa čak i iz Beča. Ponovno smo stekli puno prijatelja što nam je, uz vjeru, bio najveći cilj.

Dan prije samih obećanja, na naše slavlje pripremao nas je duhovni asistent Frame Našice, fra Péter Dezső. Tema tadašnjeg susreta bila je “Zajednica i zajedništvo”. Pripovijedao nam je o vjeri, obitelji, zajednici te nas je pokušao osvijestiti i naučiti što je to zapravo zajedništvo, što bismo mogli učiniti za dobrobit zajednice i na taj način nas navodio na razmišljanje.

U zajednici učimo moliti, kako se ponašati, kako voljeti i, što je najvažnije, kako vjerovati. Igrali smo igre koje su imale svoje značenje. U jednoj od njih nam je htio pokazati kako smo svi mi različiti. Jako mi se svidjelo kako  je to osmislio.

Uz patera, puno nas je naučila o vjeri i životu naša sestra Emanuela Kvesić koja dolazi iz Privlake, a uz nju nam je pomagao i naš predsjednik Frame, Gabrijel, koji se jako trudio da sve ispadne dobro, kao što i jest. Odvajao je puno svoga vremena kako bismo se najbolje pripremili za naša obećanja.

Pripremili smo skeč koji je, kako kažu framaši iz ostalih mjesnih bratstava, bio super, a u kojemu se radilo o manipulaciji ljudi. Na probama smo se sve više družili i tako zajedno obnavljali našu vjeru.

Nakon mise pripremili smo slavlje u kripti naše crkve. Družili smo se, pjevali, plesali, jeli… U svemu tome, kao i u samoj organizaciji proslave obećanja, pomogao nam je i naš župnik Antun Knežević.

“Jer ti si, Oče, radost u duši, Tvoja ljubav sve granice ruši!”

Marija Peranović, Frama Otok

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s