FOTO: Obećanja Frame Osijek – Jug II

Za ovogodišnja obećanja čije je geslo “Znam da zoveš, al’ se bojim” pripremali smo se kroz trodnevnu duhovnu obnovu koju je predvodio mjesni duhovni asistent fra Davor Filko u snijegom prekrivenoj Hrvatskoj Kostajnici.

Tema duhovne obnove bio je ulomak iz Evanđelja (Mt 22,34 -40) koji govori o dvjema zapovijedima ljubavi. Razmišljali smo o tome kakav je naš odnos prema nama samima, Bogu i bližnjima. Kroz molitvu, nagovore, klanjanje i druženja produbljivali smo svoj odnos s Bogom, ali i jedni s drugima te prepoznali kolika je važnost zajedništva u bratstvu Frame.

U subotu, 27. siječnja šestero mladih izreklo je svoje “Evo me!”. Četiri su framašice obnovile, dok su dvojica framaša prvi puta dali obećanje življenja Evanđelja u bratstvu Frame. Misno slavlje i obred obećanja predvodio je fra Davor Filko. U koncelebraciji su bili fra Péter Dezső, duhovni asistent Frame Našice, fra Mario Zubak, duhovni asistent Frame Vukovar, fra Bernard Barbarić, duhovni asistent Frame Borovo Naselje, fra Dragutin Bedeničić, župnik te vlč. Marko Čolić.

Fra Davor je u homiliji istaknuo kako Isus poziva na obraćenje ne samo ljude onoga vremena, nego i nas danas. Isus je radost našega života, stoga bismo ga uvijek trebali slijediti.

Nakon svete mise, slavlje obećanja nastavljeno je u crkvenim prostorima u pjesmi, veselju i zajedništvu s framašima iz drugih bratstava Frame.

Katarina Petanjak, Frama Osijek – Jug II

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s