VIDEO: Predstava “Božić i u tvojoj obitelji!”

Vjerujem kako je svatko od nas barem jednom iskusio predblagdansko ludilo u vlastitom domu. Jedna gužva na cestama, a druga, još veća, u trgovinama. Pregršt planova u glavi, mnoštvo želja u srcu i onda još napetost u obitelji baš pred Božić dođe na svoj vrhunac i svi redom u kući počnu pucati kao kokice taman naručene za nahvaljeni film u kinu…

Međutim Isus dolazi baš u takvu obitelj. Isus se želi roditi i u obitelji u kojoj su svi različiti. Krist nije prvo tražio savršene ljude. On je sve doduše pozvao na savršenost, ali tek nakon što je pokazao slavu Božju svojim riječima i djelima, nakon što je došao k nama ljudima.

Krist se rodio u obitelji koju danas zovemo Sveta Obitelj. Međutim, pogledamo li na Isusovo obiteljsko stablo s početka Matejeva evanđelja, mogli bismo naići na mnoštvo imena grešnih ljudi. Stoga nemojmo se nikada obeshrabriti kako smo pregrešni za Njega, prenesavršeni ili prejadni. Isus dolazi baš k nama. Mi jesmo siromašni i jadni, nesavršeni i grešni bez Njega, ali On dolazi k nama. On će sve preobraziti. Nemojmo u to sumnjati.

Štalica u kojoj se Krist rodio bila je vjerojatno prljava i jadna. No Kristovim rođenjem ona postaje najvažnijim mjestom za sve ljude u tome trenutku. Ona postaje sveto mjesto. Krist dolazi i k tebi. Krist dolazi i u tvoju obitelj. Prepoznaj Ga.

Framaši iz Frame Našice, Đakovo i Osijek-Tvrđa zajedno su radili na ovoj božićnoj predstavi kako bi vam na ovaj način zaželjeli sretan i blagoslovljen Božić – onaj u kojem ćete prepoznati Krista i u svojoj malenoj i ludoj svakodnevici. Božić i u tvojoj obitelji.

Ivan Školka, Frama Osijek-Tvrđa; nacionalni voditelj formacije

2 Comments

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s