FOTO: Obećanja i duhovna obnova Frame Rijeka-Žabica

Dana 10. prosinca sedmero obećanika s riječke Frame Žabica izreklo je svoje. “Evo me!”. Od sedmero obećanika jedna je framašica po prvi put obećala da će kroz godinu dana pokušati nasljedovati Krista po primjeru svetoga Franje Asiškog živeći svoja obećanja u bratstvu, ali, još važnije, i u svakodnevici. Ostalih šestero framaša u crkvi Gospe Lurdske obnovilo je svoja obećanja – neki su ih dali drugi, a neki i peti odnosno šesti put.

Na misi su prisustvovali članovi obitelji, župne zajednice te framaši iz cijelog Primorsko-istarskoga područnog bratstva. Obećanike su tako podržali framaši s Krnjeva, Trsata i iz Pule, zajedno sa svojim duhovnim asistentima. Treba istaknuti da su se ove godine framaši čitavog područja ujedinili u zbor te tako pjesmom podržali obećanja najmanjega riječkog bratstva, na čemu su im Žabice neizmjerno zahvalne.

Svetu misu predvodio je fra Antonio Lovrić, u koncelebraciji s fra Eugenom Pavlekom, fra Tomislavom Faletarom, duhovnim asistentom Frame Trsat, te fra Nikicom Devčićem s Krnjeva. Fra Eugen, župnik župe Gospe Lurdske, u prigodnoj je homiliji ohrabrio framaše da obećanja shvate ozbiljno te ih utkaju u čitavo svoje djelovanje, počevši od mjesnog bratstva i župe pa do fakulteta i obitelji. Istaknuo je kako su mladi, zauzeti vjernici sa novim idejama i specifičnim elanom upravo ono što Crkvi treba. Na kraju im je poručio da se ne obeshrabre kad naiđu na poteškoće u zajednici ili kad se početni žar ugasi jer obećanja tada ne prestaju.

Nakon mise okupljeni su prisustvovali prigodnom programu koji se, kao i prethodnih godina, sastojao od rada po skupinama. Ove je godine bio specifičan po tome što se raspravljalo o temama Božje (ne)opstojnosti i patnji u svijetu koja se naizgled kosi s idejom o Božjoj opstojnosti. Nakon debata po grupama uslijedila je zakuska.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D394071327592518%26id%3D357735017892816&width=622&show_text=true&appId=208789401063&height=898

Duhovna obnova za framaše održana je tjedan dana ranije, 3. prosinca, u Klenovici. Duhovnu obnovu vodio je mjesni duhovni asistent fra Antonio Lovrić. Program obnove sastojao se od molitve Časoslova, duhovnog nagovora, vremena za ispovijed i razmatranje, mise i klanjanja. Fra Antonio je u nagovoru, slijedeći misao “Slomljen, ali blagoslovljen”, framašima progovorio o iskustvu Božje dobrote koje, između ostalog, dolazi i kada iskreno stojimo pred Bogom i otvoreno prihvaćamo Božju ljubav, bezuvjetnu i ponekad ludu po ljudskim mjerilima. Na kratkom plenumu framaši su se složili kako bi na obnovi ostali još malo duže radi osjećaja međusobnog zajedništva i, još važnije, zajedništva s Bogom.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D389406064725711%26id%3D357735017892816&width=622&show_text=true&appId=208789401063&height=848

U ponedjeljak, 12. prosinca obećanici su izabrali i novo mjesno vijeće. Glasovanjem su na službe izabrani sljedeći ljudi:

  • predsjednica: Andrina Debelić;
  • potpredsjednica: Katarina Buneta;
  • voditeljica formacije: Ivana Bačić;
  • tajnica: Marija Begović;
  • blagajnik: Domagoj Čapko.

Svim obećanicima i članovima vijeća želimo mir i ustrajnost!

Andrina Debelić, Frama Rijeka-Žabica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s