VIDEO: Obećanja Frame Trsat

Frama, simbol obitelji i zajedništva. Obećanja, događaj koji se pamti. Kako je divno biti dio tog bratstva i kako je divno biti bliže Tebi! Poniznost, jednostavnost, zajedništvo, siromaštvo; Ljubav. Temelji Frame kojima težimo i koje smo našim potpisom u subotu, 26. studenoga pristali ispuniti.

Obnovivši krsne zavjete pristali smo postati te biti “sol zemlje”, svjetlo u mraku. Odlučili smo izvuči ono najbolje, ali i najgore u nama i sve u potpunosti predati Bogu te se nadamo da će se po Njegovoj milosti ono najbolje umnožiti dok će se ono najgore iskorijeniti.

Na našem osobnom duhovnom putu izabrali smo upravo Framu Trsat da kao dio zajednice nju cijelu približimo Gospodinu te živimo vjeru našim dijelima. To je mjesto gdje svaka osoba svojim plamom vjere doprinosi da Ljubav Božja vlada u našem bratsvu, a obećanja su bila samo dodatna iskra koja nam je pomogla da se taj žar rasplamsa u izgradnji odnosa s Bogom, kao i s našom braćom i sestrama.

Okovi, sam naziv ovogodišnjeg skeča koji se izveo, aludirao je na naše svakodnevne aktivnosti i smetnje koje nas odvlače od Boga. Kako ide jedan stih “Sva je snaga u imenu Isus”- i mi smo pronašli svoju snagu i očitovali je pred svima. Lomimo okove svakodnevice kako bismo izgradili sebe i okolinu po životu svetog Franje kojeg smo izabrali da nas prati na našem životnom putu. Ne posustajući, nastavljamo dalje da ispunimo ono obećano. Pozdrav do sljedećih obećanja!

Ema Štefić, Elizabeta Sila, Josip Moharić i Ilijana Sedlo, Frama Trsat

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fframatrsat1993%2Fposts%2F1030001250455865&width=622&show_text=true&height=590&appId

1 Comment

  1. Najiskrenije ČESTITKE ovogodišnjim obećanicima kao i svim Trsatskim framašima, napose cijeloj “novoj generaciji” !

    Drago mi je vidjeti da Frama Trsat “raste” i dalje.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s