FOTO: Obećanja Frame Čakovec

U subotu, 12. studenog na večernjoj misi desetero framaša iz Čakovca dalo je obećanja. Time smo se obvezali na godinu dana življenja Evanđelja po primjeru svetog Franje Asiškog.

Evanđelje je bilo prikladno: “Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti”, rekao nam je Isus. U propovijedi je fra Josip istaknuo kako su franjevačke vrednote, siromaštvo, čistoća i poslušnost, nepopularne u današnjem društvu, ali nas je potaknuo da se ne bojimo čuvati ih i živjeti ih.

o_cakovec_2016_02

Nakon mise izveli smo program. U skeč smo uklopili ples, kratki film i pjesmu. Unatoč sitnim pogreškama, dobro smo se zabavili i pokazali da smo sretni što smo dio Frame. Nakon toga slijedilo je druženje i… Hrana! Možda je cijeli dan prekratko trajao, ali otišli smo kući ispunjeni franjevačkom radošću.

“Svi će vas zamrziti zbog imena mojega.” Mnogi bi zbog tih riječi odustali, ali mi smo ohrabreni riječima: “Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti”. Odlučili smo reći Bogu “Evo me!”. Ne možemo ni zamisliti koliko je On bio sretan kad je to čuo. Znamo da nam neće biti lako. Znamo da će nas čekati mnoge kušnje i da ćemo puno puta pogriješiti. Ali znamo i da je Bog s nama. I ohrabreni tim znanjem, odlučili smo biti glasnici velikoga Kralja. Nije lako biti hrabar, stoga se preporučamo u vaše molitve. Mir i dobro!

Franka Dobranić, Frama Čakovec

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s