FOTO: Obećanja Frame Beč

Obećanja su jedna od najljepših i najemotivnijih trenutaka svakog framaša. Taj dan obnavljamo svoja krsna obećanja i, uz to, obećavamo da ćemo kroz godinu dana, po uzoru na svetog Franju, služiti Bogu.

U subotu, 15. listopada rano ujutro uzbuđeni i veseli okupili smo se kako bismo dočekali svoje goste, framaše iz Zagreba i Münchena. Na početku smo ih pozdravili i podijelili se u grupe da bismo u zajedničkom radu razgovarali o milosrđu i oprostu na koje nas Bog poziva.

Poslije razgovora uslijedila je šetnja kroz sunčani grad da bismo svojim gostima pokazali ljepotu i znamenitosti Beča. Poslijepodne smo se ponovno okupili u našoj crkvi kako bismo se pripremili za slavlje naših obećanja.

Navečer u 18 sati proslavili smo svetu misu i obred obećanja. Misu je predvodio naš duhovni asistent fra Željko Baković, dok su framaši iz Zagreba i Münchena, zajedno s obiteljima i prijateljima, uveličali naše slavlje. Ukupno nas je bilo oko 150 mladih iz Beča, Münchena i Zagreba.

Naših 11 obećanika po prvi su put dali svoja obećanja, dok je devetero framaša obnovilo svoja obećanja i time obećalo da će slijediti Kristov put, živjeti Evanđelje i služiti Bogu. Za našeg Tomislava Nikića bilo je posebno slavlje jer je prvi u našem bratstvu dao svoja deseta obećanja.

Nakon svete mise jedni drugima smo čestitali. Pojedini su pustili suze radosnice i time otkrili radost i mir koje nam je Bog poklonio. Poslije smo se okupili u dvorani, proslavili i okrijepili se sa hranom koju su pripremili naši framaši, roditelji i trećoredci.

Nakon zajedničkog druženja smo, skupa s našim gostima, krenuli svojim domovima na spavanje. U nedjelju ujutro smo se okupili u dvorani da bismo izabrali novo vijeće naše Frame. Za predsjednika je izabran Antonio Laštro, za potpredsjednicu je Andrea Laštro, Matej Nikić izabran je za voditelja formacije, Gracia Batinić je novoizabrana tajnica, a Gabrijel Blažević blagajnik.

U 11 sati smo, zajedno s našim gostima iz Zagreba i Münchena, animirali svetu misu. Nakon ručka otpratili smo goste koji su se vratili u Hrvatsku i Njemačku. Našim obećanicima čestitamo i želimo Božji blagoslov, mir i ustrajnost i ujedno pozivamo sve mlade da nam se pridruže i dođu na naše redovne susrete petkom u 19:30 sati u našoj župnoj dvorani.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s