FOTO: Obećanja Frame Varaždin

o_varazdin_2016_01

Uz razne probe i duhovnu pripremu, ove godine smo spremno proslavili i potvrdili svoj savez s Bogom i obnovili mu vjernost, kao što smo i obećali svjedočiti u Njegovo ime.

Misno slavlje povodom obećanja započeli smo donošenjem kapljica krvi pred pelikana (Boga) koji se žrtvuje za nas. To je i bilo geslo ovogodišnjih obećanja: “Prikažite svoja tijela za žrtvu živu, svetu, Bogu milu kao svoje duhovno bogoslužje” (Rim 12,1). Tako su nas u procesiji pjesmom pratili framaši koji nisu davali obećanja.

o_varazdin_2016_02

Sva čitanja govorila su o tome kako nas Milosrdni Otac prihvaća i daje nam priliku da se popravimo te o svjedočenju na koje smo pozvani kao obećanici. Nakon propovijedi, uslijedilo je naše obećanje Bogu. Ove godine bilo je 11 obećanika. Marta Kocijan, Jakov Kocijan, Filip Blaguški, Marta Cestar, Gabrijel Vukojević, Lovro Kruljac koji su prvi put dali obećanja, a Emanuel Nižetić, Josipa Ljubas, Gloria Babić, Josip Biškup i moja malenkost obnovili smo obećanja.

o_varazdin_2016_03

Ispunjeni Duhom Presvetim, radosno smo pjevali i snažni izveli mali filmo-skeč. Bilo je fora to što smo htjeli prikazati da se do Boga može doći i u moderno doba. Naš T(tau)-mobile to je i dokazao. On nudi razne opcije neraspadljivosti, potiče te na molitvu u teškim trenucima i ne može se ukrasti, već se od njega prima blago ispovijedi kao i ostalih sakramenata i razne druge opcije.

Nakon toga smo se još podruškali i, kao i uvijek, napapali, dijelili smo poklončiće koji su ove godine bile ptičice te pjesmom i ispunjenošću otpratili framašiće iz ostalih gradova, mjesta i država (Čakovec npr.) ?.

Mirjam Nižetić, Frama Varaždin

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s