Obećanja Frame Županja

U subotu, 24. rujna, šestero framaša Frame Županja izreklo je svoje ”Evo me!” i tako dalo obećanje življenja u bratstvu Franjevačke mladeži, u svemu sljedeći primjer svetog Franje Asiškog. Većina njih već neko vrijeme raste u zajedništvu, trudeći se nasljedovati evanđeoske kreposti i u svakom čovjeku gledati bližnjega.

Misno slavlje u crkvi Svetog Nikole Tavelića predvodio je duhovni asistent Frame Osijek Jug II, fra Davor Filko. Obećanike su podržali i framaši iz ostalih osječkih bratstva; Osijeka, Bošnjaka, Sikirevaca, Otoka, Privlake i Našica. U nadahnutoj propovijedi fra Davor Filko potaknuo je obećanike da nastave hoditi putem koji je ugazio siromah iz Asiza.

U programu nakon misnog slavlja okupljeni članovi obitelji, prijatelji, framaši i duhovni asistenti izrazili su svoju kreativnost uz pomoć animatora. Druženje je završilo u veseloj atmosferi, uz iskrene čestitke te zajedništvo okupljenih, što je bilo i cilj popratnog programa. Nekoliko dana prije obećanja, framaši iz Županje imali su duhovnu obnovu. Misao vodilja jednodnevne duhovne obnove bila je ”Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno”. U prvom dijelu duhovne obnove s. Marta  je prigodnom pjesmom ‘Božje djelo’ uvela u samu temu susreta. Kroz pjesmu se promišljalo o njima samima, ali i o drugima kao o dostojanstvenoj, ljubljenoj i željenoj djeci Božjoj. U drugom dijelu duhovne priprave framašima je prikazan video o Svetoj ispovijedi, pomirenju i oprostu, koji je ostavio veliki utjecaj na svakoga od njih.

Na kraju, nadamo se da svježi dojmovi s obećanja i duhovne obnove neće nestati tako skoro te da ćemo polet koji trenutno imamo uspjeti oživotvoriti. Krenut ćemo malim koracima, od borbe protiv vlastitih slabosti, pokušavajući istovremeno i prihvatiti bližnjega, u čitavoj svojoj divnoj različitosti. Mir i dobro!

Nives Madžarević, Frama Županja

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s