FOTO/VIDEO: Duhovno-rekreativni tjedan Frame Đakovo

Već šestu godinu zaredom đakovačka Franjevačka mladež putuje u Postiru na Braču, gdje im je organiziran duhovno-rekreativni program od 19. do 27. kolovoza. I ove godine boravili su u postirskom pastoralnom centru pod vodstvom duhovne asistentice, sestre Gabrijele Tee Damjanović, koja se pobrinula za organizaciju te osmišljanje programa.

Kao tema programa ove je godine uzeto poznato pitanje sv. Franje Asiškog, “Gospodine, što hoćeš da učinim?”, a svakodnevna predavanja vodili su animatori među kojima je bilo i redovnih članova mladeži, no i framaša-studenata kojima je ovo bila prilika upoznati se i družiti s framašima koje tijekom godine ne mogu često vidjeti.

Članovima mladeži priključile su se i sestra Gita Klobučar te gospođe Marijana Koren i Nada Sabljić, koje su pripremale obroke. Središnji koncept programa bio je temelj intenzivnom duhovnom sadržaju podijeljenom u više tema, neke od kojih su: ideal ugodnog života danas i kroz povijest, ispunjavanje slobodnog vremena, osobnost i duhovno-psihološki rad na njoj, odricanje i dobivanje, odnos prema uzorima, strah od samoće te pouzdanje u put koji je Bog namijenio za sve nas.

Svaka tema bila je popraćena motivacijskim geslom za cijeli dan te individualnim radom u samoći i radom u radnoj grupi. Grupe su ove godine bile stalne kako bi omogućile članovima da se uspiju više zbližiti, a svaki bi dan jedna grupa bila zadužena i za pomoć oko održavanja reda u kući te pomaganju kuharicama oko pripreme obroka i postavljanja stola.

Svaki su dan članovi mladeži animirali dnevnu misu čitanjem Božje Riječi te pjevanjem i sviranjem, a dan bi započeli i završili jutarnjom i večernjom molitvom Časoslova uz meditacije i kreativno osmišljene zadatke za samorazmatranje. Osim bogatog duhovnog sadržaja, framaši su dane provodili u druženju i odlascima na plažu, a imali su i organiziran odlazak na poznate bračke plaže Bol i Lovrečinu.

Nakon cjelotjednog programa, framaši su se u subotu 27. kolovoza uputili prema Đakovu, a putem su obišli Trogir te Sinj, u kojem su se zaustavili u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, gdje se od 20. prosinca prošle godine, u sklopu Godine milosrđa, može dobiti jubilejski oprost grijeha.

Radosni, umorni i duhovno ispunjeni članovi mladeži stigli su u Đakovo u večernjim satima, puni dojmova koje će dijeliti s drugima vjerojatno sve dok ih iduće godine, nadaju se, ne zamijene neki novi dojmovi u istom mjestu. Frama Đakovo želi se ovim putem zahvaliti don Anti Tončiju Jelinčiću i don Juri Martiniću za smještaj i bogoslužje te nebrojeno lijepih trenutaka koje su nam omogućili prilikom boravka u Postiri.

Mislav Živković, Frama Đakovo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s