FOTO: Primanja i obećanja Frame Kloštar Ivanić

o_klostar_2016_01

Mjesecima prije samog događaja, kroz susrete subotom, pripremali smo se za obred obećanja i primanja. Moram reći da za mene priprema nije bila nimalo laka. Svi znamo onaj osjećaj kada poželimo odustati i pobjeći, ali ne možemo jer se tada u nama pojavi svjetlost, tračak nade koji nas vodi dalje.

Naša Lucija i njena sestra Marija pripremale su pozivnice koje smo poslali Framama iz raznih područja da nam se pridruže i uveličaju taj događaj. S mnogo smo truda i vremena izrađivali i male poklonćiće, tau urezan u ugljen.

U subotu 11. lipnja, tijekom večernje mise održana su naša obećanja i primanja pod geslom “Ne zgrćite blago sebi na zemlji, nego na nebu!” (Mt 6,19) koja je predvodio naš duhovni asistent fra Danijel Maljur i jedan od naših bivših duhovnih asistenata fra Grgur Blažević. Misu je svojim pjevanjem uljepšao naš Zbor mladih “Božje djelo”, a pripomogli su i framaši koji su se odazvali na naš poziv.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmedia%2Fset%2F%3Fset%3Da.1094845620554293.1073741845.848281518544039%26type%3D3&width=500

U crkvu smo ulazili u procesiji, a u rukama smo držali svoje talente. Ti talenti predstavljali su nas onakve kakve jesmo pred Bogom i pred onima koji su tome svjedočili. Tu je večer crkvom odjeknulo devet ponovljenih i dva nova “Evo me!”. Nakon mise okupili smo se ispred crkve gdje je započeo naš program u koji smo odlučili uključiti i sve ostale framaše: lov na blago.

Podijelili smo se u pet grupa (svaka je grupa imala zaninljiv naziv). Svaku je grupu predvodio jedan od nas domaćina. Imala sam čast voditi grupu “Bumbari”. Naime, svaka je grupa rješavala zagonetke čija su rješenja bila ustanove u Kloštru (npr. pošta, škola…) te je morala pronaći ta mjesta i ispuniti određene zadatke bez pomoći nas voditelja. Ona grupa koja je prva obavila sve zadatke i vratila se kod crkve, osvojila je blago i medalje, a to su bile “Zvjezdice” predvođene Mateom Lener. Zabavili smo se, ali i umorili jer smo većim djelom trčali. Dobra je strana toga što smo svi ogladnjeli i osvojili zasluženu okrijepu i odmor u župnoj dvorani.

Svoje sam “Evo me!” izrekla po prvi put, dobila sam svoju prvu framašku majicu i tau koji ne skidam sa sebe, a sada zajedno s ostalima kroz godinu dana moram živjeti po uzoru na svetoga Franju. Želim da Frama obilježi moju mladost i sada sam u potpunosti sigurna u svoj duhovni odabir jer je Frama nešto dobro i svi mi ondje imamo zajednički cilj: postati bolji ljudi i ostvariti sebi blago na nebu i pomoći drugima u tome. Kao framašica, želim to ostvariti.

Sara Botinčan, Frama Kloštar Ivanić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s