“Dopustiti Bogu da djeluje u našem životu”

13342318_10209644269212847_20702165_n

27.5.2016. naše Primorsko – istarsko područno bratstvo Frame uputilo se na Nacionalni susret Frame u Čakovcu. Puni entuzijazma, sreće i framaške uzbuđenosti, dočekalo nas je nacionalno vijeće te smjestilo u školu koju su nam omogućili domaćini. Nakon odmora i šetnje gradom, pridružila su nam se i ostala područja kojima smo se svi veselili. Vidjeti framaše s kojima se ne družimo svaki dan, a ujedno upoznati nove iz svih krajeva Hrvatske neopisiv je doživljaj i iskustvo ovakvih susreta. Nakon prijava i smještaja uputili smo se u centar grada u crkvu svetog Nikole biskupa  gdje se odvijao cjelodnevni program. Susret je započeo toplim pozdravom nacionalnog duhovnog aistenta fra Filipa Đurđevića i nacionalnom predsjednicom Martom Radoš. Fra Tomislav Faletar kroz kratki nagovor uveo nas je u sakrament ispovijedi gdje su na raspolaganju bili svi fratri. Najljepši osjećaj je čišćenje od grijeha i milost Božja koja je nepresušna i puna bezuvjetne ljubavi. Vrhunac dana bilo je Euharistijsko slavlje nakon kojeg je uslijedilo predstavljanje područja. Nakon što smo se dobro nasmijali i zabavili, uslijedilo je predivno Euharistijsko klanjanje pod vedrim nebom.

13348806_10209644270932890_1343178540_n

Sljedeći dan započeli smo jutarnjom molitvom te predavanjem FSR-ovca Daria Brigića. Vlastitim svjedočanstvom pobliže nam je objasnio koliko je potrebno odgovoriti na Božji poziv i živjeti ga dostojno. Nakon predavanja uslijedio je rad po grupama. Geslo susreta: Živite život dostojno poziva kojim ste pozvani bila je glavna tema u grupama gdje smo kroz razgovor sami sebe preispitivali odazivamo li se na Božji poziv;  prepoznajemo li ga i u kojim situacijama; je li ga teško slijediti. Rad po grupama nastavili smo u popodnevnim radionicama. Jedna od radionica bila su svjedočanstva gdje smo pjevajući i šetajući gradom, svjedočili vjeru. Osim svjedočanstva gradom ostale grupe posjetile su i starački dom te zajednicu Čenakolo. Uslijedilo je Euharistijsko slavlje te koncert fra Marina Karačića koji je rasplesao i raspjevao sve framaše. Prekrasan je osjećaj biti dio zajedništva, radosti, framaške ljubavi i iskazivati to kroz jaku molitvu – pjesmu.

13334521_10209644272572931_1653374142_o

Zadnji dan, u nedjelju, ranojutarnja molitva i svijest kako je došao kraj susretu malo nas je rastužila, ali smo te posljednje trenutke maksimalno iskoristili za druženje. Kratak zaključak rada po skupinama i radionicama doveo nas je do samoga kraja koji smo proslaviili Euharistijskim slavljem, nakon kojeg smo se zahvalili najprije domaćinima i svima koji su sudjelovali u organizaciji pa i svima koji su sudjelovali na susretu. Teška srca pozdravili smo se sa svima i otišli natrag svojim domovima. Susret nam je posjestio kako je bitno živjeti poziv na koji smo pozvani. Svjedočiti vjeru doma, u zajednici, na ulici, prijateljima i poznanicima treba nam biti čast, a ne nešto za što nas nije briga.

13335342_10209644269452853_520135743_n

Živjeti život u vjeri, a biti pasivan i nezainteresiran znači ne biti otvoren Bogu. Trebamo se dopustiti mijenjati onako kako Bog to želi, ne planirati previše, jer ipak On zna što je za nas najbolje. Dopustiti da nas Bog preobrazi je pustiti Njemu da djeluje u našem životu. On nam daje bezuvjetnu slobodu, a nema ništa ljepše nego biti slobodan u Kristu. Jer kako kaže poslanica Galaćanima 2,20 : „Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist.“ Dopustite Mu da živi u vama, nema veće radosti od Njegove milosti.

Tina Zekan, Frama Krnjevo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s