Obećanja Frame Belišće

Prošla subota bio je dan koji su naši framaši dugo očekivali. Bio je to dan obećanja, za koji su se kroz proteklu godinu framaši na susretima pripremali zajedno sa svojim duhovnim asistentom, fra Markom Neretljakom i bratskim animatorom iz  OFS-a, Markom Kapularom. Ove godine obećanje su po prvi puta dali Ivana Petrlić, Katarina Sopek i Filip Dandić. Svoja su obećanja obnovili Lana Loknar, Sara Kuhar, Nina Brajdić, Eleonora Balog, Josipa Petrlić, Magdalena Brener, Stjepan Jina, Ivan Golić, Ivan Štrbenac i Petar Španiček.  Svečano misno slavlje predvodio je fra Željko Klarić, a svojim su ga čitanjem i pjevanjem uveličali framaši. Također, na misi je premjerno izvedena pjesma Od punine Njegove kojom će se naša Frama u listopadu predstaviti na Framafestu u Sarajevu. Pjesmu je napisao i skladao Zvonimir Iveković. Obećanja su svojim dolaskom uljepšale sljedeće Frame: Tvrđa, Jug II, Vukovar, Vukovar – Borovo Naselje, Đakovo, Sikirevci i Našice.

13245423_1025921570823179_3091230405357083049_n

Nakon mise i tradicionalne zakuske, uslijedio je program koji su framaši pripremili, a sastojao se od predstave, igre traženja omotnica po grupama i tombole. Predstava se sastojala od scena koje su se glumile uživo te kratkih filmova koji su te scene povezivali, a prikazala je govor savjesti i ignoriranje istoga. Predstavu su, zajedno s Framom, izveli članovi Framice.  U igri traženja omotnica zadatak je bio upravo taj – pronaći omotnicu u crkvenome dvorištu. U omotnicama su se nalazili listići s nazivima mjesnih bratstava našeg Osječkog područnog bratstva. Sve smo listove skupili i zalijepili na plakat te tako napravili jednu lijepu uspomenu na ovaj događaj. Posljednja točka programa, tombola, bila je izrazito zabavna jer je  za sve framaše bila dobitna. Ostatak večeri proveli smo uz pjesmu i druženje.

13256492_1025921650823171_9010035526023509298_n

Obećanja su nas, kao i svake godine, posebno obogatila. Molimo Božji blagoslov za ovaj framaški put kroz sljedeću godinu i iskreno se nadamo da smo i mi sve one koji su nas došli podržati obogatili, a framaše posebno nadahnuli za daljnje djelovanje u Frami.

Magdalena Brener, Frama Belišće

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s