[FOTO] Obećanja Frame Zagreb-Leopold Bogdan Mandić

o_lbm_2016

Dana 17. svibnja 2016. Frama Zagreb-Leopold Bogdan Mandić dala je i obnovila svoja obećanja. Sam događaj imao je veliku važnost jer je proslavljen na blagdan Pedesetnice, rođendana Crkve. Devetero novih i 13 ponovljenih “Evo me” odjeknuli su crkvom.

Za mene su obećanja i blagdan Pedesetnice bili dvostruko “da” Kristu i dvostruko priznanje: “Kriste, tvoja sam i ponosim se time”. Iako su mi ovo bila prva obećanja, već se odavno osjećam članicom Frame, a ona su bila samo pečat Božje ljubavi i potvrda onoga što duboko u sebi gajim dulje vrijeme.

Simbolično je i posebno kako smo svoje “Evo me” Gospodinu izrekli na spomendan Njegova saveza što je s nama sklopljen u obliku plamenih jezika. Time je savez Boga i čovjeka postao obostran. Moram priznati da mi na putu formacije nije bilo lako, ponekad sam gotovo poželjela odustati, ali Gospodin mi je preko svetog Franje uvijek govorio “Evo me, tu sam s tobom kad si među njima jer su oni tvoja braća”.

Duhovna obnova u Blaškovcu posebno je utjecala na mene. Bilo je prekrasno, osjećala sam da me Krist oblikuje i da se moj put otvara prema bratskom zajedništvu. Osjećaj ljubavi i jedinstva s duhovne obnove prenijeli smo i na sam obred obećanja. Osjećala sam toliku radost, bujicu emocija.

Svoje sam “Evo me” izrekla obećavši Kristu da je put svetog Franje onaj kojim želim ići, koji me ispunjava i čini radosnom. Paleći svijeću moje je srce osjetilo plamen što daje govoriti jezikom ljubavi, milosrđa, poniznosti i praštanja. Te 22 svijeće predstavljale su 22 srca spremna ići težim putem koji ima najsvetiji cilj: jedinstvo s Bogom u bratskoj zajednici žrtvujući se za druge i učeći od svetog Franje.

Natalija Oreč, Frama Zagreb-Leopold Bogdan Mandić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s