Obećanja Frame Našice

U subotu 30. siječnja 2016. u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama održana su obećanja Frame Našice. Tri framašice dale su obećanja prvi put, dok je sedam framaša obnovilo svoja obećanja. Potaknuti Božjom milošću, obnovili su krsna obećanja i odlučili svoju mladost posvetiti Kristu i živjeti Evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži. Na kratkoj duhovnoj obnovi koja je održana dan prije obećanja, fra Zoran Bibić osvrnuo se na ovogodišnje geslo “Premda bogat, radi vas posta siromašan, da se vi njegovim siromaštvom obogatite” (2 Kor 8,9) i podsjetio framaše na obećanja koja su dali njihovi roditelji i kumovi na krštenju.

12642520_921210987975060_3201842035023950497_n

Nakon svete mise (koju je predvodio fra Davor Filko, a animirao zbor Snaga duha)  uslijedio je zabavni program u dvorani Emaus. Povodom godine milosrđa našički framaši su u produkciji Frame Našice snimili film Drama Našice (Tiffany i Džessica). Inspiracija za film je prispodoba o izgubljenom sinu i milosrdnom Ocu (Lk 15,11-32). Film je na iznimno duhovit i zanimljiv način prikazao život dvije sestre koje su se udaljile od Boga, ali ipak se na kraju vraćaju na pravi put.

Nakon obećanja skupljale su se donacije za liječenje Marije Begović iz Frame Žabica u Rijeci, na što se župljani u izuzetno velikom broju odazvali.

Dora Dragić, Frama Našice

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s