Karitativni susret Frama Grada Zagreba

sfgz2015_2

Frame Grada Zagreba u subotu 28. studenoga imale su svoj godišnji karitativni susret koji je započeo okupljanjem u samostanu Majke Božje Lurdske, gdje su euharistijsko slavlje slavili područni duhovni asistenti fra Mijo Šarčević (OFMCap.), fra Filip Đurđević (OFM) i fra Tino Labrović, mjesni duhovni asistent bratstva domaćina ovog susreta.

Došli smo s namjerom da nekoga razveselimo, a i sami smo primili neopisivu radost. Došli smo nekoga nešto naučiti, a mi smo ti koji smo naučili koliko je vrijedan osmijeh, zagrljaj i lijepa riječ. Došli smo biti tu za druge, a drugi su bili tu za nas. Još smo jednom shvatili koliko je malo potrebno dati da bismo dobili stostruko.

Nakon kratke okrjepe i druženja 60-ak framaša raspodijeljeno u skupine krenulo je u obilazak potrebitih diljem glavnoga grada i okolice.

Uveselili smo tako korisnike dječje bolnice u Gornjoj Bistri, svećenički dom sv. Josipa na Kaptolu, dom za starije i nemoćne Sveta Ana u Novom Zagrebu te u Hrvatskom Leskovcu, zadrugu Pontes Salutis, kao i djecu na KBC-u Rebro. Dio framaša sudjelovao je na radionicama učeći kako se izrađuju predmeti od keramike i pišu poruke na njima.

Karitativno djelovanje jedno je od glavnih obilježja franjevaštva, a naši vrijedni framaši posljednji dan liturgijske godine proveli su s onima kojima su susret, topla riječ i zagrljaj uistinu najpotrebniji.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s