Održana V. škola animatora Zadarsko-šibenskog područnog bratstva

U subotu 16. svibnja 2015. godine održana je V. škola animatora Zadarsko- šibenskog područnog bratstva Frame u samostanu Sestara Franjevki od Bezgrešne u Šibeniku.

Susret je započeo svetom misom u 8 sati u crkvi Gospe van Grada, a nakon toga slijedila su različita kraća predavanja u samostanu kod Sestara Franjevki. Susretu je nazočilo petnaestak Framaša iz Zadarsko- šibenskog bratstva. Voditelj škole animatora bio je Paško Zoričić, područni voditelj formacije.

Na susretu se prošlo kroz nekoliko važnih tema za sve animatore pa je stoga prva tema bila komunikacija u bratstvu. Područni voditelj formacije nas je uputio o tome koliko je sama komunikacija u bratstvu Frame važna te naveo da je upravo dobra komunikacija odlika dobre Frame. Nakon kratke pauze započeo je drugu temu, a to je bila organizacija samog susreta. Poučio nas je kako bi svaki susret Frame trebao izgledati s naznakama o samom trajanju susreta, rada u grupama, početku i završetku susreta. Nakon predavanja predstavnik/ voditelj formacije svake Frame je naveo kako se održavaju susreti u njegovoj Frami, tko ih priprema te kako ostali sudjeluju u njemu. Treća tema bila je ujedno i sam primjer susreta kojeg je on sa svojom Framom Gospe van Grada održao na bratskom pohodu Frami Vrgorac. Taj susret je imao veoma zanimljivu temu: sol.

Nakon toga napravio je maleni ispit za sve sudionike škole animatora o dijelovima svete mise te nas je time potaknuo da se sami zapitamo koliko ustvari znamo o samim dijelovima svete mise. Kako je susret započet s molitvom, tako je i završen s molitvom i pokojom igrom. Škola animatora je bila veoma nadahnjujuća ostavljajući svakom framašu neku novu ideju koju bi mogao ponijeti u svoju Framu.

.20150516_094601

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s