Susret predstavnika Frama Splitsko – dubrovačkog područja

Split 2

U subotu, 24. siječnja 2015. godine, u franjevačkom samostanu na Trsteniku u Splitu održan je Susret predstavnika Frama Splitsko – dubrovačkog područnog bratstva. Svrha ovoga susreta bila je upoznavanje i zajedničko promišljanje o životu Područnog bratstva.
Okupljanje sudionika počelo je u 9.30 sati, a već u 10 sati započeo je radni dio duhovnim nagovorom fra Krunoslava Alberta, nacionalnog duhovnog asistenta. Nakon fra Krunoslava, svima su se predstavili članovi Hrvatskog nacionalnog vijeća Frame: Marta Radoš – predsjednica, Antonija Meštrović – tajnica i Antonio Šarin – voditelj formacije. Nakon toga uslijedilo je ispunjavanje formulara o podacima Frama kako bi se dobio bolji i jasniji uvid u svako bratstvo. Rad po grupama bio je odlična prilika da se susretnemo s braćom i sestrama iz Frame i da popričamo o tome što je dobro u našim bratstvima, na čemu trebamo raditi i kako to realizirati. Zahvaljujući otvorenosti svih članova Franjevačke mladeži, plenum je bio sadržajan i potaknuo je određena bratstva da porade na međusobnoj povezanosti o kojoj se pričalo i za vrijeme ručka. Za sam kraj susreta nacionalno vijeće izvijestilo je naše područje o Nacionalnom susretu Frame u Čakovcu te o Seminaru za voditelje formacije na Trsatu. Nakon kratke rasprave o Hodu, e-Frami te nekim tehničkim pitanjima, susret smo završili zajedničkim ručkom u blagovaonici samostana.

Hvala Bogu i svima onima preko kojih nam je omogućio ovaj susret! Mir i dobro!

Lidija Brkan
Frama Split – Gospa od Zdravlja

1 Comment

  1. Uz ovakve duhovne asistente i pojedine “predsjednike” teško je poboljšati rad Frame! Kada duhovni asistenti krenu s boljim i kvalitetnijim ili uopće bilo kakvim radom onda će to tek doći na svoje! Do tada nam preostaje samo moliti! MiD

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s