Najava IX. nacionalnog susreta Frame

Frama Hrvatska

Drage sestre i braćo!

Svakih nekoliko godina organiziraju se nacionalni susreti na kojima se svi mi, braća i sestre Hrvatskog nacionalnog bratstva Frame možemo susresti i živjeti ono čega smo dio. Raduje me stoga što vas mogu obavijestiti da će se naš IX. nacionalni susret Frame održati od 5. do 7. lipnja 2015. u Čakovcu na temu “Naviještati Krista životom i riječima”.

Zbog važnosti bratskog zajedništva okupljamo se na našim nacionalnim susretima da bismo mogli jedni druge ohrabriti i poticati na ustrajnost u hodu za Isusom po primjeru svetoga Franje. Prva četiri nacionalna susreta Franjevačke mladeži održana su u Rijeci na Trsatu početkom 90-ih. Prvi nacionalni susret održan na Trsatu imao je temu “Gospodine, što hoćeš da učinim?”, a od njega je prošlo 20 godina.

U Bosanskoj Posavini na Duhove u Tolisi 1998. godine pod geslom “I bit ćete mi svjedoci” održan je V. nacionalni susret Frame; zatim je bio susret u Splitu 2001. pod geslom “Gospodin mi je dao braću”, a 2007. opet u Rijeci na Trsatu pod geslom “Usudimo se živjeti Evanđelje”. Na VIII. nacionalnom susretu Frame 2011. godine okupili smo se u Imotskom na temu “Zajedno u Kristu”.

Vidimo se 5. lipnja 2015. u Čakovcu gdje ćemo u radosti bratskog zajedništva nastaviti bogatu tradiciju susreta našeg Nacionalnog bratstva Frame.

Marta Radoš, nacionalna predsjednica Frame

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s