IX. Duhovni kapitul Zagrebačkog područnoga bratstva

10484290_467903323351685_2624998159115175319_o

Od 26. do 28. rujna trajao je IX. Duhovni kapitul Zagrebačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži pod geslom: „ Naprotiv, najveći među vama neka bude kao najmađi; i predstojnik kao poslužitelj. (Lk 22, 26). Uz domaćine, sudjelovalo je još 20 bratstava.

Trodnevni program započeo je euharistijskim slavljem i klanjanjem Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. U subotu se radilo u grupama i slušalo predavanja fra Marka Pustišeka i Zvjezdane Kovač. Poslijepodne je bilo rezervirano za podjelu u skupine prema boji koju smo izvukli prethodnog dana. Jedna je grupa posjetila Staru Gradišku, druga je provela vrijeme u domu za stare i nemoćne „Dragi bližnji“ u Okučanima, treća je čula različite životne priče u komuni Ivanovac, a četvrta je pak saznala nešto o životu u Africi. Zbor „Malo stado“ iz Koprivnice izveo je mjuzikl o životu sv. Franje na svima prihvatljiv i moderan način.

Kapitul je priveden kraju u nedjelju, svečanim euharistijskim slavljem. Druženje se nastavilo uz koreografije, hranu i pjesmu, dok nije došlo vrijeme rastanka. Svi su pošli svojim kućama puni franjevačke radosti i s puno sklopljenih prijateljstava.

Veronika Jelinić, Frama Okučani

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s