Frama Zagreb-Sveti Duh: Najava proslave 20 godina djelovanja

Sv.Duh

Ove godine Franjevačka mladež (Frama) Zagreb-Sveti Duh obilježava dvadeset godina neprekinutog djelovanja. Vrhunac obilježavanja te godišnjice bit će prigodna proslava koja će se održati 16. i 17. studenoga 2013. na zagrebačkom Svetom Duhu.

U subotu, 16. studenoga program započinje u 14 sati, u crkvi svetog Antuna Padovanskoga molitveno-karitativnim susretom Frama Grada Zagreba. Susret će završiti euharistijskim slavljem u 19 sati koju će predslaviti provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Ljudevit Maračić. Nakon toga, u 20 sati će se u samostanskoj dvorani svetoga Franje održati prigodna akademija. Na njoj ćemo predstaviti tiskana izdanja: Vječni zaljubljenik – poruka sv. Franje Asiškoga braći i svijetu Yvesa Ivonidesa, Molitve sv. Franje te Mudre misli za svaki dan u godini, koja smo priredili u suradnji s Veritasom – Glasnikom sv. Antuna Padovanskoga. Osim toga, na akademiji će nekadašnji članovi našega bratstva iznijeti iskustva o svom pozivu te kako je na njega utjecao život u brastvtvu Franjevačke mladeži. Program će pjesmom pratiti glazbeni sastav Novo svitanje.

U nedjelju, 17. studenoga program započinje u 12 sati, u crkvi sv. Antuna svečanim euharistijskim slavljem na kojem će članovi našega brastva obnoviti svoje krsne zavjete, a predslavit će ga generalni definitor Reda manje braće franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić. Nakon toga ćemo u samostanskoj dvorani izvesti igrokaz Sveti Franjo nekad i danas.

Ovom proslavom želimo zahvaliti Bogu za sva dobra te se prisjetiti naše prošlosti, prikazati sadašnjost i pomoliti se za budućnost. Zato vas pozivamo da nam se pridružite i tako uveličate našu proslavu.

 

Gospodin vam dao mir!

PROGRAM DOGAĐAJA

Zvonimir Pervan, Frama Zagreb-Sveti Duh

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s