„…da učine što Tvoja ruka i Tvoja volja predodredi da se zbude.“ (Dj 4, 28)

Došao je 1. svibnja. Za neke je to samo Praznik rada, za neke spomendan sv. Josipa radnika, za neke početak mjeseca Marije, a tko zna, možda je nekome i rođendan. E pa za Framu Kozari Bok je 1.5.bio poseban dan, jer je tada malo bratstvo iz istočnog dijela Zagreba slavilo svoja obećanja. Kako naš duhovni asistent fra Josip Vukoja kaže,  „15 veličanstvenih“ je ponovno ili po prvi put odlučilo svoje stope usmjeriti Kristu i odazvati se na njegov ‘wake-up-call’. Misno slavlje je predvodio fra Ivan Johnny Matić, koji nam je uputio riječi podrške rekavši kako s Kristom ne možemo ništa izgubiti, nego samo pronaći ono što smo od Njega već odavno dobili.

Ohrabreni riječima iz propovijedi fra Johnnya, odlučili smo se probuditi i odazvati se s onim klasičnim ‘Evo me!’. A uz našu radost, pozitivnoj atmosferi pridonijeli su  framaši i duhovni asistenti iz čitavog područja, proslavivši s nama ovaj važan nam događaj. I usput su pojeli ono što smo pripremili, naravno =).

Godinu smo stariji, godinu pametniji i još jednom smo obećali biti Kristovi, a ova obećanja su bila upravo ono što je našoj maloj zajednici bilo potrebno da se probudi.

Pred nama je put od još godinu dana. Nadamo se da će nam ova godina življenja u bratstvu biti jednako ugodna kao i obećanja.

Vaših 15 veličanstvenih iz Kozari Boka

Sara Razum, Frama Zagreb – Kozari Bok

Frama Kozari Bok

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s