Uskrsna karitativna akcija Franjevačke mladeži grada Šibenika

akcija

Framaši iz triju bratstava Franjevačke mladeži (Šubićevac, Meterize i Gospa van grada) u karitativnoj uskrsnoj akciji prikupili su 13 tisuća kuna. Tijekom mjeseca ožujka u župnim zajednicama prodavali su srećke za lutriju, a sav prihod od prodaje srećki išao je za potrebe župljana slabijeg materijalnog stanja. Uoči Uskrsa framaši su zajedno sa svojim duhovnim asistentima obradovali 27 obitelji (25 obitelji je dobilo poklon-kartice od 400 kn, koje korisnici mogu iskoristiti u trgovinama; a dvjema obiteljima je uplaćen novac za liječenje i rehabilitaciju njihove bolesne djece).

Poslije božićne akcije „Pomagati je lako” u kojoj su framaši poklon-paketima pomogli preko 50 šibenskih obitelji, i uskrsna akcija je ojačala kod mladih odgovornost prema drugima, osobito siromašnima. Bez njih cijeli projekt ne bi bio moguć – zato im hvala! Zahvala i sponzorima (ukupno 22 sponzora, s preko 30 nagrada).

Javno izvlačenje dobitnika karitativne lutije održalo se u samostanu Sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu (velika dvorana) 1. travnja 2013. god. u 12 sati (Uskrsni ponedjeljak).

fra Šimun Markulin

akcija

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s